Cere o oferta
Prezentare rulouri exterioare

Rulouri exterioare

Rulouri exterioare

Tamplaria impreuna cu geamul termopan asigura o bariera termica ridicata a spatiilor construite fata de mediul exterior, dar din cauza razelor de soare directe aceasta bariera uneori devine insuficienta.Astfel, rulourile exterioare vin in ajutorul tamplariei creand impreuna cu aceasta o bariera termica si fonica foarte ridicata, atat vara cat si iarna.

Confectionam rulouri din aluminiu cu lamele umplute cu spuma poliuretanica care au dimensiuni de 39 mm sau 45 mm, cu o varietate coloristica si dimensionala, in functie defiecare proiect in parte.

Rulourile exterioare sunt compuse din ghidaje pe care culiseaza lamelele din aluminiu, rulate pe un ax fixat intr-o cutie(caseta).

Beneficiile rulourilor exterioare:

 • Protectie excelenta impotriva razelor solare;
 • Protectie termica ridicata a spatillor interioare, impiedicand incalzirea excesiva pe timp de vara si racirea iarna;
 • Protectie impotriva fenomenelor neplacute ale naturii (vant, ploaie, grindina, viscol, ninsoare);
 • Protectie fonica;
 • Protectie antiefractie;
 • Protectie impotriva privirilor indiscrete din exterior;
 • Permite dozarea foarte fina a luminiidin locuinte;
 • Creeaza confort, se pot actiona motorizat cu telecomanda;
 • Integrarea discreta a plaseior anti insecte in rulou;
 • Design placut si modern.
Rulou simplu, capac lateral

Rulourile exterioare pot fi confectionate cu plasa tip rulou anti insecte incorporata in caseta ruloului. In acest caz, ghidajul ruloului are doua canale, unul pentru lamele si altul pentru plasa.

Rulouri exterioare cu plasa

Rulourile aplicate sunt cel mai des intalnite, datorita simplitatii sale care permite montarea in diverse moduri cerute de particularitatile fiecarui spatiu in parte. Rulourile confectionate de noi in totalitate din aluminiu (Caseta, Capace laterale, Ghidaje, Lamela 39 sau 45 mm, Lamela finala).

Caseta, capace, ghidaj sau lamela pentru rulouri exterioare

Actionarea rulourilor

Actionarea standard a rulourilor se face manual, cu snur sau panglica, acestea strangandu-se intr-o caseta numita tabachera.

Tabachera snur si cu panglica

La cerere sau in functie de marimea ruloului se poate opta pentru alte tipuri de actionari detaliate mai jos.

Actionarea manuala cu tabachera si manivela mica

Este o tabachera cu un reductor micin interior.
Se foloseste pentru rulourile de dimensiuni mai mari, respectiv cele cu covorul de lamele mai greu si care nu permit actionarea directa cu mana (maxim 4,5mp respectiv 13kg).

Tabachera cu manivela mica

Actionarea reductor cu manivela mare

Sistemul are un reductor pe axul din interiorul ruloului actionat prin intermediul unei manivele.
Se foloseste, pentru rulourile de dimensiuni mai mari, respectiv cele cu covorul de lamele mai greu si care nu permit actionarea directa cu mana.

Tabachera cu manivela mare

Actionarea cu arc pretentionat

Se foloseste pentru rulourile de dimensiuni mai mari, spatii comerciale sau usi de acces. Arcul montat in interiorul axului se tensioneaza preluand din greutatea ruloului facand posibila actionarea lui manuala din ambele parti ale ruloului, interior si exterior (actionarea cu snur si cea cu tabachera si manivela, permite actionarea ruloului doar dintr-o singura parte). Pe ultima lamela este fixat un maner care faciliteza ridicarea ruloului. 1n cazul actionarilor cu arc avem nevoie si de un sistem de blocare a lamelei finale din covor (zavor simplu sau incuietoare cu cheie).

Tabachera cu manivela mare arc pretensionat

Actionare electrica cu motor ax ∅40 mm sau ∅60 mm, intrerupator aplicat, ingropat sau cu cheie.

Mator mare, motor mic Motor cu reductor si telecomanda

Actionarea electrica cu motor ax ∅40 mm sau ∅60 mm si telecomanda cu 1,5 sau 15 canale.
Pentru mai multe rulouri se pot seta una sau mai multe telecomanzi cu unul sau mai multe canale in diferite conditii.

sisteme antiefractie pentru rulouri

In functie de destinatia finala a rulourilor, se poate opta pentru diferite sisteme anti efractie care permit blocarea rulourilor in pozitia "inchis".

Zavorul simplu se monteaza pe ultima lamela a ruloului stanga/drepta si prin actionarea din interior blocheaza deschiderea ruloului din exterior.

*incompatibil cu rulourile cu plasa.

Zavor simplu

Zavorul automat ca si zavorul simplu, se monteaza pe ultima lamela a ruloului doar ca actionarea lui se face automat la coborarea covorului prin intermediul catorva parghii si arcuri montate in interiorul lamelei finale.

Rulouri exterioare cu zavor automat

Incuietoarea cu cheia, folosita in special pentru spatiile comerciale sau usile de acces, se fixeaza pe ultima lamela si are acelasi scop ca zavorul, de a bloca ruloul in pozitia "inchis", acest lucru facandu-se din exterior.

Rulouri exterioare cu incuietoare cu cheia

Se pot confectiona rulouri cu plasa de insecte incorporata in caseta ruloului pe toata suprafata sau doar pe o portiune a ruloului, in lateral sau pe mijloc, in functie de pozitia geamului cu deshidere, covorul de lamele acoperind tot geamul.

Important

In functie de configuratia tamplariei se pot confectiona doua sau mai multe rulouri in aceasi caseta in diferite variante, rulouri cu plasa sau fara plasa in aceasi caseta.

Rulouri caseta comuna

Rulourile exterioare se impart in impart in doua categorii:

 • Rulourile aplicate se monteaza de obicei dupa ce tamplaria a fost montata. Rulourile confectionate de noi au caseta, capacele, ghidajele si lamelele de 39 mm sau 45 mm din aluminiu.
 • Rulourile suprapuse se deosebesc de cele aplicate prin faptul ca se monteaza exclusiv odata cu tamplaria, caseta fiind fixata deasupra tamplariei. Materialul din care este confectionata caseta este PVC-ul extrudat cu izolatie in interior, ca si tamplaria PVC.